پنج‌شنبه , 25 آوریل 2024
مقدمه ای بر نئوویو

مقدمه ای بر نئوویو

مقدمه ای بر سبک تحلیلی نئوویو (اليوت سبک گلن نیلی)

 

همانطور که پیشتر در مقاله سبک های مختلف امواج الیوت ذکر گردید. گلن نیلی (ابداع کننده روش نئوویو) از اوایل دهه 1980 شروع به تحقیق در روش امواج الیوت و بررسی دست نوشته های آر. ان. الیوت نمود. حاصل تلاش وی چاپ کتاب ارزشمند “استادی در امواج الیوت“در سال 1990 گردید. در واقع در این کتاب گلن نیلی تلاش کرد ضمن ارائه جزییات بیشتر برای بخش های مختلف امواج الیوت ( که تا آن زمان شامل چند قانون مختصر آن هم بیشتر در مورد امواج ایمپالس بود.) به کاهش احتمالات و سناریوهای مختلف در امواج الیوت کمک کند. لذا کتاب استادی در امواج الیوت شامل نمودارها و اشکال متفاوت (که نماینگر شرایط واقعی امواج در بازار بود) می باشد. در این مقاله مقدمه ای بر نئوویو ارائه خواهد شد و می توانید از آن بعنوان راهنمای کتاب گلن نیلی (استادی در امواج الیوت) استفاده نمایید.

شاید در نگاه اول متن کتاب استادی در امواج الیوت (نوشته گلن نیلی) سنگین و سخت بنظر بیاید. ولی بعد از چند بار مطالعه آن در می یابید که سختی احساس شده در ابتدا بیشتر بدلیل حجم زیاد اطلاعات است. (بدلیل بسط بیشتر جزییات و قوانین توسط نیلی.) که به مرور ملکه ذهن شده و باعث سهولت استفاده می گردد.در ذیل سعی میکنیم خلاصه ای از فصول این کتاب ارائه گردد.

 

فصل اول (مباحث مقدماتی)

در فصل اول کتاب استادی در امواج الیوت، گلن نیلی به عنوان مقدمه به معرفی تئوری امواج الیوت و لزوم یادگیری این روش فوق العاده تحلیلی می پردازد و از ویژگی های آن می گوید. عملا این فصل صرفا مقدمه ای بر نئوویو و لزوم استفاده از آن را بیان می کند.

تئوری موجی الیوت

 

سپس از دلایل نیاز به بررسی بیشتر تئوری و جزئیات و قوانین آن می گوید. و ملحقات و مواردی که در این کتاب به تئوری امواج الیوت افزوده شده است را عنوان می کند.

 

فصل دوم (مفاهیم عمومی نئوويو)

در این بخش نیلی به تعریف اولین آجر و سنگ بنای یک نمودار می پردازد و آن را تک موج یا Monowave نام گذاری می کند.

موج چیست؟

تک موج :

تک موج یک حرکت در بازار است که از یک تغییر قیمت در بازار آغاز و تا تغییر جهت قیمت بعدی ادامه دارد. این ساده ترین شکل موج است. به زبان ساده فرض کنید جهت بازار صعودی است وقتی از پایین ترین نقطه نمودار شروع می کنیم تا اولین نقطه ای که بازار نزولی می شود یک تک موج حساب می شود.

Neowave4تک موج چیست؟

در ادامه نیلی امواج را مطابق امواج الیوت به دو دسته اصلی شتابدار (روند دار و ترمینال) و تصحیحی (فاقد روند) تقسیم می کند. و از لزوم درجه بندی و برچسب گذاری امواج می گوید.

در انتهای این فصل نیز ضمن بررسی دیتا ها و نمودار های مختلف بهترین نمودار را برای تحلیل نئوویو نمودار موجی (کش دیتا) معرفی می کند. نیلی عنوان می کند رسم صحیح نمودار مقدمه ای بر یک تحلیل نئوویو خوب می باشد.

جهت اطلاعات تکمیلی می توانید از مقاله انواع چارت استفاده نمایید. همچنین جهت ترسیم نمودار کش دیتا نیلی بطور اتوماتیک می توانید از بخش فروشگاه نسبت به تهیه اکسپرت تولید کش دیتا اقدام نمایید. و یا جهت دیدن فیلم آموزشی رسم کش دیتا از بخش آموزش نئوویو دیدن فرمایید.

 

فصل سوم (تحلیل مقدماتی نئوویو)

این فصل یکی از سختترین بخش های کتاب نیلی است. و بشخصه فکر می کنم بسیاری از تازه کارها همین جا دور نئوویو را برای همیشه خط می کشند. جالب است بدانید اهمیت این فصل بسیار کمتر از سایر بخش های کتاب است. و به گفته نیلی این بخش صرفا جهت کمک به تازه کارها و اینکه قوانین ملکه ذهن افراد گردد طراحی گردیده است. ولی بنظر می رسه بیشتر باعث دوری افراد از این روش زیبا و فوق العاده شده است. و شخص نیلی هم به نوعی به آن اعتراف دارد. و حتی اعلام میکند کسانی که کلیه قوانین را بخوبی درک کرده اند نیازی ندارند از این فصل استفاده کنند. که بعدا در مقاله جداگانه به پرسش و پاسخ نیلی در این زمینه می پردازیم.

در بخش اول این فصل نیلی به مقیاس کردن نمودار می پردازد. و حرکات بازار را به دو بخش جهت دار و غیر جهت دار تقسیم می کند. و برای مقیاس کردن آنها قوانین خاصی را مطرح میکند. تا با استفاده از این نمودار مقیاس شده قانون خنثایی را اعمال نماید.

قانون خنثایی:

در هنگام کار با نمودار کش دیتا بعضی از تک موج ها افقی یا نزدیک به افق هستند. ( کمتر از 45 درجه.) که بیشتر مربوط به لینک های اتصال در نمودار می باشند. نیلی قوانینی مشخصی جهت کار و شمارش این تک موج ها ارائه نموده است.

در ادامه نیلی با معرفی قانون معاینه، بازگشت و قوانین پیش ساختی منطق در واقع سعی دارد تازه کارهایی که با قوانین نئوویو بخوبی آشنایی ندارند و معمولا با مشکل شمارش امواج ( و حتی با نقطه شروع شمارش مشکل دارند) بتوانند با مهندسی معکوس ساختار 3 یا 5 موجی تک موج ها را شناسایی نمایند.

در پایان این فصل نیز با مبحث جداسازی الگوها سعی در جدا سازی تک موج های همجنس برای ترکیب الگوهای بزرگتر در آینده دارد.

 

فصل چهارم (معاینات واسطه ای)

در ابتدای این فصل به معرفی گروه های موجی پرداخته می شود. و ساده ترین گروه امواج که از ترکیب 3 یا 5 تک موج ایجاد می شوند را بسا موج نامیده می شود.

بسا موج چیست؟

 

سپس الگو های استاندارد و غیر استاندارد معرفی می شوند. (این جدول بسیار جدول مهم و ارزشمندی است.)

الگو های نئوویو

 

قانون تشابه و تعادل:

از طربق این قانون نیلی اعلام می کند دو موج همجوار وقتی از یک درجه هستند که حداقل یکی از سه جنبه قیمت ، زمان و پیچیدگی موج کوچکتر حداقل یک سوم موج بزرگتر باشد.

در انتهای فصل نیز مراحل ترکیب تک موج های شناسایی شده در فصل سه و پیدا کردن ساختار بسا موج بوجود آمده توضیح داده می شود.

 

فصل پنجم  (ملاحظات مرکزی)

یکی از مهمترین فصول کتاب نیلی این فصل می باشد. جایی که قوانین امواج شتابدار و اصلاحی بطور کامل شرح داده می شود. و وجه تمایز این دو با قوانین مشخص از هم جدا می شود. بطوریکه قوانین امواج شتابدار بشرح ذیل است. در واقع این فصل تمامی مطالبی است که قبلا هم الیوت بیان کرده بود. اما مقدمه ای بر قوانین نئوویو نیز در این فصل به چشم می خورد.

قوانین شتاببدارها در نئوویو

 

برای هر دو قسمت شتابدار و اصلاحی، قوانین به سه دسته مهم تقسیم می شوند.

  • 1- قوانین ضروری ساختار
  • 2- قوانین مشروط ساختار
  • 3- نقطه تفکیک

 

دو قانون اول بخش الزام آور امواج می باشد. و نقطه تفکیک جهت افزایش دقت تحلیل یا سخت گیرانه تر شدن قوانین بکار برده می شود.

در انتهای هر قسمت نیز نمودار های واقع گرایانه که ( البته فقط زمانی که شما از کش دیتا استفاده کنید الگوهایتان شبیه این کتاب می شود.) آورده شده است. بطور مثال نمودار کلیه الگوهای شتابداری که خواهید دید به شکل ذیل است.

کانال بندی شتابدارها در نئوویو در کتاب گلن نیلی

پس از بخش شتابدارها دقیقا مشابه همین تقسیم بندی و قوانین برای تصحیحی ها آورده شده است. و در سه بخش زیگزاگ ها، تخت ها و مثلث ها توضیح مفصل داده شده است.

 

فصل ششم  (قوانین پس ساختی منطق)

تا اینجای کار قوانین بیشتر بر مبنای یافته های الیوت بوده است. ولی از فصل 6 تا 12 کتاب یافته های اصلی گلن نیلی می باشد.

یکی از مهمترین یافته های گلن نیلی در این بخش کتاب نهفته است. که با ارائه دستورالعمل هایی به شما کمک می کند تا الگویی را که تشخیص داده اید مورد ارزیابی قراردهید. بدین منظور برای هر الگو یک شرایط پسا الگویی تعریف می شود. و انتظار می رود پس از پایان هر الگو، بازار به نحوی خاصی حرکت کند. که اگر اتفاق نیفتاد براحتی متوجه می شود که در تفسیر شما اشتباهی وجود داشته است.

 

فصل هفتم  (نتایج)

در این فصل نیز نحوه فشرده سازی الگوها و ساخت الگوهای بزرگتر و ضوابط پیچیدگی و درجه بندی امواج به طور کامل توضیح داده می شود.

درجه در نئوویو در کتاب گلن نیلی

 

نیلی امواج را به چهار دسته تک موج ، بسا موج ، فرا موج و ابر موج تقسیم می کند.

موج 5 ممتد در کتاب گلن نیلی

 

فصل هشتم  (ساختار بساموج،فراموج و غیره در نئوويو)

در این فصل ساختار بسا موج های پیچیده که مهمترین شان تصحیحی های دوگانه و سه گانه که از ترکیب دو یا سه الگوی استاندارد با یک  X موج بوجود می آیند، آورده شده است. و شرایط و ضوابط آن شرح داده شده است.

همچنین مطالب گسترده ای راجع به فرا موج ها ، تناوب ها ، امتدادها و اینکه از چه نقطه ای شروع به شمارش کنیم آورده شده است. که بدلیل گستردگی مطالب در این مقاله قابل ارائه نمی باشد.

 

فصل نهم  (ملحقات اصلی نیلی)

قانون نقاط تماس خط روند

این قانون راجع به کانال بندی صحیح الگوها صحبت می کند. بطوریکه از روی تعداد نقاط تاچ خط روند می تواند به صحت تحلیل پی برد یا شکل صحیح الگو را تشخیص داد.

نقاط تماس خط روندکانال بندی ایده آل در کتاب گلن نیلی

 

قانون زمان

یکی از مهترین مواردی که نیلی به نئوری امواج الیوت اضافه کرده بحث زمان می باشد. و عنوان می کند هیج سه موج پشت سرهم از درجه یکسان نمی توانند زمان یکسان داشته باشند. ( مگر در الگوی دیامتریک و سیمتریک(این الگوها از یافته های بعدی نیلی است.)

قوانین زمانی نئوویو

قانون استقلال

این قانون عنوان می کند قوانین مطرح شده در کتاب مستقل از هم هستند. بطور مثال اگر یک موج ممتد هست لزومی ندارد که حتما بخشیزه هم باشد. ( به زیر موج تقسیم شده باشد).

قانون وقوع همزمان

این قانون نیز عنوان می کند قوانین یک الگو باید توامان با هم اجرا شود تا به یک تفسیر موثق برسیم.

قانون استثنا

این قانون بعضا بد تفسیر می شود.و هر کجا که در موج شماری گیر می افتیم آنرا مشمول استثنا می کنیم. که این صحیح نیست. شرایط استفاده از استثنا را نیلی به این طریق عنوان می کند.

هرگاه در نقطه عطف بازار و یا در شرایط غیر معمول یکی از قوانین حیاتی الگو نقض شد می توان آنرا نادیده گرفت. و استثنا قائل شد. که این شرایط غیر معمول شامل نقاط ذیل است.

استثنا در نئوویو

 

در واقع ترمینال ها و مثلث ها معمولا در بخش هایی که مشمول استثنا می شوند نقش بازی میکنند.

 

فصل دهم  (قوانین تخصصی منطق نئوويو)

کل صحبت این فصل این است که حرکت بعد از هر الگو باید منطبق بر الگوی قبلی باشد و آن را تایید کند. بر همین مبنا نیلی با ارئه یک جدول، همه کارکشن ها را رتبه بندی کرده و انتظارات پسا الگویی آنها را شرح داده است.

قواعد منطق در نئوویو

 

فصل یازدهم (کاربرد تخصصی برچسب پیشرفت)

در این فصل نیلی کلیه امواج شتابدار و تصحیحی را موج به موج به تفکیک معرفی می کند. و شرایط و ضوابط آنها و نسبت های بازگشت آنها را بیان می نماید. که بسیار کاربردی و بخش زیادش نیاز است بخاطر سپرده شود.

 

فصل دوازدهم (ملحقات تخصصی نیلی)

در این فصل توضیحات مفصل و تکمیلی درخصوص موارد ذیل داده شده است.

کانال بندی امواج

که راهکارهایی جهت تشخیص الگوهای شتابدار و تصحیحی با استفاده از کانال بندی داده شده است.

کانال بندی امواج در کتاب گلن نیلی

الگوهای پیچیده

توضیحات تکمیلی درخصوص الگوهای دو گانه و سه گانه ترکیبی آورده شده است.

الگوهای پیچیده در کتاب گلن نیلی

نسبت های فیبوناچی

نسبت های امواج به هم در دو بخش نسبت های داخلی و خارجی آورده شده است.

اثر آبشاری چیست؟امواج مفقود

زمانی که به تایم فریم های بالا می رویم احتمال اینکه تک موج های کوچک دیده نشوند وجود دارند. ( که معمولا X موج هستند.) نیلی به تفصیل شرایط این نوع امواج را شرح داده است.

امواج مفقود در کتاب گلن نیلی

تقلید

بعضی الگوها هستند که شکل یک الگو دیگر را تقلید می کنند. مثلا یک زیگزاگ در ابتدا شاید بجای abc با 123 شماره گذاری شود. لذا نیلی شرایط الگوهایی که این خاصیت را دارند شرح داده است.

تقلید الگو ها در کتاب گلن نیلی

در پایان نیز فلوچارت استفاده از کتاب نیلی آورده شده است.

مقدمه ای بر نئوویو (سبک گلن نیلی)

 

شایان ذکر است کتاب گلن نیلی (استادی در امواج الیوت) حدود 30 سال پیش نوشته شده است. و طی این سالها بخش ها والگوهای دیگری به سبک نیلی اضافه شده است. از جمله : الگوهای دیامتریک ، سیمتریکال , مثلث خنثی ، شتابدار ترمینال با موج 3 ممتد و غیره. که تنها مرجع موثق یادگیری آنها سایت نیلی است. و در قالب پرسش و پاسخ های هفتگی به مشتریان خود توضیح داده است. و به جرات می توانم بگویم نکات بسیار آموزشی و با ارزشی در این سوال و جواب ها هست.

لذا با توجه به اهمیت این موضوع کلیه این مقالات در بخش پرسش و پاسخ با گلن نیلی برای استفاده شما عزیزان در سایت قرار گرفته است. توصیه می گردد پس از مقاله مقدمه ای بر نئوویو این بخش نیز مطالعه گردد. همچنين جهت آشنايي بيشتر با نئوويو مي توانيد از سايت آقاي نيلي بازديد نماييد.

 

امیدوارم مقاله “مقدمه ای بر نئوویو” براي شما مفيد بوده باشد.

 

برای دریافت مطالب جدید می توانید در کانال تلگرام یا پیج اینستاگرام شیراز نئوویو ما را همراهی نمایید.

موفق و پیروز باشید.

 

تلگرام شیراز نئوویو

درباره ی نادر برادری

نادر برادری هستم کارشناس ارشد سازه، 42 ساله و ساکن شیراز. پس از 20 سال تحقیق و تجربه عملی در بازارهای مالی، مفتخرم حاصل دانش و تجربه خودم را در اختیار علاقمندان به سرمایه گذاری در بورس و سایر بازارهای مالی قرار دهم.

دیدگاهتان را بنویسید