چه راههای قابل اطمینانی جهت شناسایی درجه امواج وجود دارد؟
پاسخ:
این سوال توسط مایکل.آر. از هندوستان مطرح شده است. درجه یک مفهوم نسبی است و نه مطلق. هر موجی می تواند بعنوان درجه Primary, Minor, Intermediate و یا حتی میکرو درنظر گرفته شود. زمانی که شما تصمیم می گیرید تا برای یک تک موج مشخص یا گروه موجی نام درجه ای را بکار ببرید، مفهوم درجه معنا پیدا خواهد کرد.
فرض کنید شما تصمیم دارید 5 تک موج که از نظر قیمت 5$ و از نظر زمان 5 روز صرف نموده اند را بصورت درجه Minor نامگذاری کنید. دقیقا زمانی که اینکار را می کنید، شما درحال ایجاد یک تعرف قیمت / زمان / پیچیدگی برای آنچیزی که درجه Minor را تشکیل می دهد هستید. از آن نقطه، چه در نمودار جلو بروید و چه به عقب برگردید، برچسب های درجه ای که بروی همه تک موج ها، بساموج ها و مولتی موج ها قرار می دهید براساس درجه مینوری که درنظر گرفتید، تعیین می شود.
با استفاده از مفاهیم کتاب استادی در امواج الیوت در صفحات 4-3 ،4-4 و 4-5 ، هر الگویی که بیش از 3 برابر الگوی درجه مینوری که خود تعریف کرده اید قیمت / زمان / پیچیدگی صرف نماید، بایستی از درجه بالاتر باشد. (یعنی درجه متوسط یا بالاتر ). همچنین هر الگویی که کمتر از 1/3 الگوی درجه مینور شما که 5 شاخه، 5$ و 5 روز زمان دارد، قیمت / زمان / پیچیدگی صرف نماید، بایستی از درجه پایین تر باشد. (یعنی درجه Mintue یا پایین تر). دو موج که از نظر قیمت، زمان و پیچیدگی خیلی نزدیک به یکدیگر هستند، به احتمال زیاد از درجه مشابه می باشند.
استفاده از مفاهیم کتاب استادی در امواج الیوت در صفحات فوق الذکر و مثالی که در اینجا ذکر شد، بایستی پروسه بکار بردن برچسب های مناسب درجه را بسیار آسانتر کند.
What are some reliable ways to identify degrees in wave formations?
ANSWER:
This question was posed by Michael R. of Indiana. Degree is a relative, not an absolute, concept. Any wave formation could be considered a Primary, Minor, Intermediate or even a Micro degree. Once you decide on a degree name to apply to a specific monowave or group of waves, then the degree concept takes hold.
Let`s assume you decide to call a 5-monowave cluster that consumes 5 days and $5 a Minor degree formation. The minute you do that, you are creating a price/time/complexity defintion for what constitutes a Minor degree. From that point, both forward and backward in time, the “degree” label you place on all surrounding monowaves, polywaves and multiwaves will be determined by the definition you decided to give to Minor degree.
Applying the concepts in Mastering Elliott Wave on pages 4-3, 4-4 and 4-5, any pattern that consumes more than three (3x) times the price/time/complexity of your self-defined Minor degree pattern MUST be of a higher degree (i.e. of Intermediate degree or higher). Any pattern that consumes 1/3 the price/time/complexity of your 5-legged, 5-day, $5 Minor degree formation MUST be of a lower degree (i.e., of Minute degree or lower). The closer two waves are in time, price or complexity, the more likely they are of the SAME degree.
Using the concepts in Mastering Elliott Wave on the pages mentioned above, and the example given here, should make the process of applying proper wave degree labels much easier.
توضیحات بیشتر نویسنده: (مفهوم درجه در نئوویو)
همانطور که می دانیم ساختار الگوها و امواج در تئوری امواج الیوت براساس رفتار فراکتالی شکل می گیرد و امواج از درجه کوچکتر با یکدیگر تجمیع شده و الگوهای از درجه بالاتر را شکل می دهند و این پروسه تا بینهایت ادامه دارد. شاید یکی از عمده مشکلات نوآموزان امواج الیوت در درک صحیح همین مفهوم می باشد.
آقای آر.ان. الیوت و گلن نیلی برای شناسایی امواج از درجات مختلف، نامگذاری را طبق جدول زیر پیشنهاد می دهند.
امواج از درجه بالاتر در قسمت های بالای جدول قرار گرفتند. و هر چه به پایین جدول می آییم امواج ریز تر و از درجه پایین تر می گردند. اما همانطور که آقای نیلی توضیح دادند این نامگذاری ها برای درجه صرفا یک قرارداد می باشد. و نباید با آنها مطلق برخورد کرد.
در واقع نسبت درجه امواج مجاور بسیار مهمتر از خود درجه یک موج می باشد. در تئوری نئوویو برای یک تحلیل موجی دقیق بایستی امواج هم درجه با یکدیگر تجمیع گردند. و یک الگوی بزرگتر و از درجه بالاتر را تشکیل دهند. پس اهمیت تشخیص امواج هم درجه و تفکیک امواج از درجات بالاتر یا پایین تر بسیار حائز اهمیت می باشد.
در نئوویو برای مبحث درجه دو قانون اصلی وجود دارد:
- قانون تشابه و تعادل (Rule of Similarity & Balance)
- اصل خود تعریفی (Self-Defining)
قانون تشابه و تعادل (Rule of Similarity & Balance)
در این مقاله مرجعی که آقای نیلی برای تشخیص درجه امواج معرفی می کند، اشاره به قانون تشابه و تعادل دارد. که عنوان می کند شرط لازم نه کافی برای هم درجه بودن دو موج اینست که موج بزرگتر از نظر قیمت یا زمان یا پیچیدگی (یعنی یکی از 3 فاکتور) کمتر از 3 برابر موج کوچکتر باشد و یا بعبارت دیگر موج کوچکتر از نظر قیمت یا زمان یا پیچیدگی بیش از 1/3 موج بزرگتر باشد.
طبق این تعریف اگر موجی از نظر قیمت و زمان و پیچیدگی (یعنی هر 3 فاکتور) بیش از 3 برابر موج دیگر باشد قطعا آن دو موج نمی توانند از درجه یکسان باشند. اما اگر صرفا از یک جنبه (مثلا زمان) فقط بزرگتر از 3 برابر باشد. همچنان شرط لازم برای هم درجه بودن را دارد. و بایستی موارد دیگری مثل اصل خود تعریفی و همچنین نوع تجمیع و ساختار الگوها را بررسی نمود.
اصل خود تعریفی (Self-Defining)
این اصل عنوان می کند امواج از درجه پایین تر نمی توانند از نظر قیمت و زمان و پیچیدگی (یعنی هر 3 فاکتور) از امواج درجه بالاتر، بزرگتر باشند.
برای یک شمارش نئوویوی خوب لازم است دو قانون بالا را در موج شماری و تجمیع الگوها رعایت کرد.
همچنین علاقمندان می توانند بخش آموزش سایت آقای نیلی را نیز ازاین لینک ملاحظه نمایند.
امیدوارم مقاله “مفهوم درجه در نئوویو” برای شما مفید بوده باشد.
برای دریافت مطالب جدید می توانید در کانال تلگرام یا پیج اینستاگرام شیراز نئوویو ما را همراهی نمایید.
موفق و پیروز باشید.
با عرض سلام
در مورد اصل خود تعریفی سوال داشتم که ممکنه موج درجه کوچکتر قیمت بیشتری از موج درجه بزرگتر داشته باشد و دو فاکتور دیگر یعنی زمان و پیچیدگی کمتری داشته باشد؟در این شرایط ایا اصل خود تعریفی نقض میشود یا نه
دلیل این سوالم بخاطر مصاحبه جناب نیلی بود که در مصاحبشون تاکید میکردند که خطای درجه زمان و درجه قیمت
درود بر شما
خیر نقض نمی شود. این مقاله نسبت به مصاحبه ای که بهش اشاره می کنید جدیدتر هست و این سوال رو شخصا از خود آقای نیلی پرسیدم و جمله بندی در این مقاله با دقت و ظرافت درج شده است.
موفق و پیروز باشید.
سلام وعرض ادب اقای برادری درتحلیل شاخص کل.امکان داره که این اصلاح اخیرموج4 از یک باشه ودرادامه موج 5 وبعد ادامه رو ند وموجE رو داشته باشیم
سلام
خیر. تحلیل بنده درخصوص شاخص در سایت و کانال تلگرام موجود هست می توانید ملاحظه بفرمایید.
سلام استاد در ترکیبی ها ایا باید بخشیزه های مثلا موج B از Y رو با کل موج A از W مقایسه کرد؟ یا مثلا موج C از X رو با کل موج A از Y؟
درود
اصولا بله بایستی از نظر درجه چک شوند. اما شخصا اگر هارمونی کلی امواج مشکلی نداشته باشد در این خصوص سخت گیری نمی کنم.
ممنون میشم اگر سوالات فنی رو از طریق انجمن مطرح نمایید.
فقط یک سوال دیگه دارم استاد اگه جواب بدید ممنون میشم اینکه ما باید فقط امواج 1 درجه پایینتر رو با امواج درجه بالاترش مقایسه کنیم و اگر پاس کرد بگیم اوکی هست یا اینکه باید 2 درجه یا بیشتر رو هم باهم چک کنیم مثلا بیایم موج b از B از (X) رو با موج B از (G) از کارکشن اول مقایسه کنیم یا مثلا موج b از 2 از (3) رو با موج F از 4 مقایسه کنیم؟
قطعا هر چه درجات بیشتری قوانین را پاس کند، اعتبار تحلیل بالاتر هست ولی بطور کلی نیازی نیست که بیشتر از یک درجه پایین تر را چک کنید. مگر اینکه بصورت چشمی شکل و هارمونی الگو خیلی مناسب نباشد. آنگاه می توانید برای آن یک موج یا الگوی خاص چک نمایید.
سلام استاد یه سوال داشتم فرض کنید ما دو تا موج داریم که موح دوم از نظر قیمتی کم تر از یک سوم و از نظر زمانی هم کم تر از یک سوم هست ولی از نظر پیچیدگی شباهت داره و بیشتر از یک سوم هست میتونیم ایندو موج رو همدرجه بگیریم ؟ ؟ به نظر خودم که منطقی نبست اصلا
درود
اشاره شما به قانون تشابه و تعادل هست. اول توجه کنید این قانون صرفا شرط لازم برای هم درجه بودن هست و شرط کافی نیست. لذا اگر دو موج شرایطی که شما گفتید رو داشته باشه هنوز می تونند هم درجه باشند ولی الزاما هم درجه نیستند و باید شرایط تجمیع الگو و هارمونی امواج را نیز درنظر گرفت. اما گر دو موج از نظر هر سه فاکتور کمتر از 1/3 باشد قطعا هم درجه نیستند.